Het nieuwe luxehotel ‘1898 – The Post’ op de Gentse Korenmarkt herbergt een knap staaltje automatisering.

De elektrische installatie in het hotel is uitgerust met de KNX standaard voor gebouwenautomatisatie,  een mooi voorbeeld van hoe een groothandel (Cebeo), een installatiebedrijf (Vertronics) en een KNX gespecialiseerde integrator (Dynamitec) invulling kunnen geven aan de vraag van de eindklant,  projectontwikkelaar, Dhr. Geert De Paepe.

“Een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke installatie, waarmee het verblijfscomfort van de hotelgasten zo optimaal mogelijk wordt gehouden. Daarnaast moet de installatie ook worden ingezet om de werkomgeving te optimaliseren en waar mogelijk de taak van het personeel te vereenvoudigen”.

Dynamitec speelde zijn rol als gespecialiseerd KNX Integrator

De KNX-installatie werd gekoppeld aan de hotelsoftware en helpt zo het personeel hun taak nog efficiënter uit te voeren. Zo worden de kamerinstellingen (temperatuur en verlichting) automatisch geladen na de check in aan de balie en ontvangt de poetsploeg een melding wanneer kamers klaar zijn voor onderhoud. De facility manager monitort dan weer alle technieken in het gebouw op zijn eigen dashboard. Indien nodig grijpt hij rechtstreeks in van achter zijn computer.

Lees meer details over het project in dit nieuwsartikel, of bekijk de graad van afwerking in onderstaand filmpje. 

1898 The Post – Movie


Websites

Zannierhotel – 1898 The Post
Facebook – 1898 The Post


Dynamitec

Een jong en Gents bedrijf gespecialiseerd in adviezen en integraties van woning- en gebouwenautomatisatie

 

Blijf op de hoogte

Ontvang al ons nieuws in uw mailbox.